top of page

OVER ONS

OPRICHTING EN FILOSOFIE

 

SpelOntwerp is een samenwerking tussen twee vrienden die sinds 2015 in bijberoep scenario's bedenken voor kwalitatieve Escape Rooms.

Zoals veel enthousiastelingen vinden we Escape Rooms een geweldige vorm van entertainment! Op steeds meer plaatsen in de wereld  - en ook in België - duiken er nieuwe Escape Rooms op. De kwaliteit van deze kamers is zeer divers. Er bestaan immers (gelukkig maar) geen opgelegde voorwaarden of normen waaraan een Escape Room moet voldoen. Wij stimuleren elke uitbater van Escape Rooms om te investeren in de kwaliteit van zijn kamer(s). Wij willen van elke Escape Room een fantastische en unieke beleving maken en ervoor zorgen dat spelers zich jaren later nog steeds de kamer(s) van onze partners blijven herinneren.

Een goede Escape Room bevat de totaalervaring: een warm onthaal, een meeslepend scenario, een origineel en leuk spelconcept met een rijke variatie aan raadsels en opdrachten in een aantrekkelijk decor. 

Wij blijven op de hoogte van de Escape Room wereld door internationale publicaties en blogs te volgen, deel te nemen aan conferenties en natuurlijk regelmatig zelf een Escape Room te beleven.

ONS TEAM

Spelontwerper

BRUNO DE LAT

"Van kindsbeen af ben ik gebeten door spelletjes, raadsels en strategie. Ik kan ervan genieten om een spel te spelen maar ook om zelf een spel te ontwerpen waarin alles netjes klopt. Als leider in het jeugdwerk (Scouts en Bizon vzw) heb ik me 9 jaar lang kunnen uitleven met het bedenken van vele kleine en grote spelen. Ook tijdens weekends met vrienden en familie tracht ik met een tof en origineel spel iedereen warm te krijgen. Een spannend rode-draad spel, een vernuftig autospel, uitdagende teambuilding opdrachten of een crazy quiz ... het wisselt elke keer weer in functie van de groep. De enthousiaste en dankbare reacties achteraf – waarbij herinneringen soms nog jaren later worden uitgewisseld – geven een kick waarvoor je het doet als spelmaker.

In het professionele leven ben ik actief in de IT-sector. Met SpelOntwerp.be wil ik in bijberoep van mijn spelpassie en talenten een aangename bijverdienste maken. Toegegeven, eigenlijk zoek ik gewoon een uitvlucht voor mezelf om telkens nieuwe Escape Rooms te beleven of nog meer gezelschapsspelletjes bij te kopen."

Spelontwerper

ROB BEHETS

"Van jongs af ben ik helemaal "into" spelen in allerlei vormen: strategische gezelschapsspelletjes, simpele of interactieve groepsspelen, zelf bedachte spelvormen, enz. Daarnaast organiseer ik met mijn zaalvoetbalploeg en oude jeugdvereniging jaarlijks een algemene quiz. Creatief bezig zijn en ervoor zorgen dat er steeds enige vorm van entertainment in onze avonden of vakanties aanwezig is, zit me dus wel in het bloed.

In mijn hoofdberoep ben ik aan de slag op Brussels Airport. Terwijl ik me professioneel voornamelijk verdiep in cijfers, laat ik daarnaast ook het creatieve wat meer spreken. Door veel te reizen probeer ik op een actieve manier ook een stukje van de wereld te ontdekken. Daarbij houd ik mijn oren en ogen goed open om terug te keren met nieuwe creatieve ideeën."

bottom of page