top of page

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een fysieke ruimte waarin een groep - meestal 4 tot 6 personen - voor korte tijd wordt opgesloten. De kamer bevat tal van raadsels, sleutels, codes en sloten. De groep moet proberen om zo snel als mogelijk een missie succesvol af te ronden en/of zichzelf te ‘bevrijden’.

In de meeste Escape Rooms is fysieke paraatheid niet belangrijk en is deze volledig ondergeschikt aan spitsvondig nadenken, constructief samenwerken en out-of-the-box redeneren.

Escape Rooms gebruiken doorgaans een bepaald thema of verhaal voor extra sfeerschepping en een tijdslimiet van 60 minuten. Indien het binnen deze tijd niet lukt te ontsnappen of de missie af te ronden, eindigt het spel.

Elke kamer is anders, dat zorgt ervoor dat elke beleving uniek is. Uiteraard houdt dit ook in dat het spel in de meeste kamers slechts één keer door eenzelfde deelnemer kan gespeeld worden. 

​De eerste Escape Rooms ontstonden in 2006 en haalden hun inspiratie uit computerspelletjes met als opdracht te ontsnappen uit een virtuele omgeving. Ondertussen zijn er wereldwijd al meer dan 2000 Escape Rooms in de zin van volledig uitgebouwde kamers. De laatste 4 jaar is hun populariteit enorm toegenomen. 

​Ze vormen het ideale kader voor een teambuilding, een vrijgezellenfeest of gewoon een avondje uit met familie of vrienden!  

​Voor SpelOntwerp is een Escape Room niet gewoon een spel, maar een totaalervaring. Samen met de uitbaters van de kamers willen we er voor elke deelnemer een fantastische beleving van maken.

bottom of page